Feb 27, 2024, 3:01 PM

Сноп съчки за клада 

  Poetry » Love, Strict forms
186 3 10

СНОП СЪЧКИ ЗА КЛАДА

 

Веднъж ме срещнаха житата,

оплискани от топла кръв.

В стремежа си да бъдеш пръв

навярно си ранил зората.

 

А слънцето едва повдигна

клепачите над хълма сив

и хоризонтът пепелив

забули се в завеса димна.

 

Очите ти – лазурно-ледни,

тежат от плисналия дъжд,

изронил цъфналата ръж.

 

В душата ти защо погледнах –

заложници на гняв могъщ,

изчезват чувствата безследно.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??