Oct 16, 2011, 11:40 PM

Сняг забръска 

  Poetry » Other
940 0 10

Денят, до вчера топъл,

сърдито се навъсва.

Непреходно, без вопъл,

виж! – сняг навън забръска.

 

И няма златна есен

със багрите в гората.

Тъй аз – щастлив и весел,

днес в плен съм на тъгата.

 

Навярно ще прескоча

с мезето в мой комшия.

Той вино ще наточи

и греяна ракия.

 

И карти ще разбърка

по навик. Няма мента.

Не с тези многоръки

играчи в парламента.

 

Ще гледаме прогнози

в обърнатите чаши,

а с малките залози

и бедност не ни плаши!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??