СОФИЙСКИТЕ КУЧЕТА
Човекът е обществено животно!
Аристотел
Сред панелни очертания
в града на тъжни блудници,
носи вятърът ридания
и вой на уличните глутници.
От всички краища прииждат
разпенени и озверели.
За кокала си те завиждат.
От лакомия полудели!
Правят угощения пищни.
Знаят те какви ги вършат.
Бягат побеснели, хищни.
Душат само лесна мърша.
Явно, всички ще го пазят -
техния авторитет.
Лазят в центъра и газят.
Имат и имунитет.
В мизерната ни тук оскъдица
народ в пълна атрофия
захапал е поредна въдица
от кучетата на София.
Те прекрасно туй го знаят.
И справят се отлично.
Наяждат хората и лаят
на групи и поединично.
С обещанията им скапани -
от Софийските кучета
ще са оглозгани, нахапани
децата ви и техните внучета...
Януари 2010 София
© Иван Иванов All rights reserved.