Sep 21, 2013, 5:16 PM

Сонет за цветята 

  Poetry
520 0 9

Аз отдавна в двор и къща си живея.

Ежегодно си отглеждам и цветя.

И пред всеки цъфнал цвят аз благовея -

гаврата със него няма да простя.

 

Всяко цвете е от Бог орисано

да порасне здраво и да разцъфти.

С трепет трябва да е помирисано

и във ваза всеки ъгъл да краси.

 

Символ са на почит, обич и любови.

Символ са на скърби, помен и тъга.

Символ са на радост и победи нови.

В тях ни греят цветовете на дъга.

 

Със цветя живота, Боже, е красив,

а без тях - признавам, че е много сив.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??