Nov 24, 2019, 11:12 PM

Сонет за душата 

  Poetry » Strict forms, Other
602 0 0

Мен сърцето не ме кърши.

След години то ще спре.

И живота му ще свърши,

щом в гърдите ми умре.

 

За душата ми е мъка –

тя на изпит подлежи.

С нея предстои разлъка,

щом смъртта се приближи.

 

Миналото ѝ е ясно.

Бъдещето- не го знам.

В мене вече ѝ е тясно

и на Господ ще я дам.

 

Тя да ме представи там...

Аз оставам тука сам.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??