Jun 2, 2012, 11:21 AM

Сонет за самотата 

  Poetry » Phylosophy
402 0 1

След толкова години пак се срещаме
на същия перон, на който се сбогувахме.
Но този път навън не е горещо
и този път не съм щастлив и влюбен.

Не, този път е както някога,
когато двама с тебе се обичахме:
пак роклята си сива си облякла
и пак светът е някак прозаичен,

небето пак е мрачно и сърдито,
дъждът пак мокри тихичко асфалта,
градът е все така студен и апатичен,

перонът е гранитено застинал,
вагоните отново скърцат жално,
а хората са някак си безлични...

 

© Кавалер All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??