Душата и Съдбата I
Богата и бедна – безгрешна и грешна,
съпътства човека, подобно на сянката...
От древния свят – до епохата днешна...
и всеки миг влага в трезора на банката.
Звездите извайват душите човешки,
незримо насочват по Пътя на времето,
с добрите и лоши привички и грешки,
живот сътворяват, засявайки семето!
Общувайки с Бога – тя тук се повдига,
пронизва ядрото на клетките с корени,
накрая при Него отново пристига –
с картини и фрески, в Акаша затворени.
Съдбата, кълбото разплита, заплита,
додето по земни пътеки се скита
27 юни, 20:10 часът –
23 август, 2023, 19:30 часът
-
Душата и Съдбата II
Тя всичко записва на камера скрита,
от както родена е там в небесата,
Любов и омразата, в мрежи заплита,
когато тук слезе в живот на Земята.
Художници звездни рисуват по нея,
лети по пътеката на кръговрата,
за първи път слязла на древната Гея,
разплита сюжета записан в съдбата.
Душа и съдбата са спътници вечни,
минават през Лета – река на забравата...
отварят се пътища – близки, далечни...
от низките страсти – до връх на прославата.
Сюжетът приключи ли – тя се завръща,
отново у Божата бащина къща!
27 юни, 20:10 часът –
31 август 2023, 11:30 часът
© Иванъ Митовъ All rights reserved.