Sep 13, 2011, 9:57 PM

Спокойно, ще дойдат Гробарите 

  Poetry » Civilian
358 0 1

 

... Потрайте бе, хора!

Светът е във криза!

И сметката не излиза...

Почакайте!... Скоро

ще дойдат Търговците. -

Ще ви обвият във вълна -

ще ви продадат като Овци...

Ще дойдат Съдиите. -

Ще ви вземат имотите...

Голи дойдохте -

голи ще си отидете!...

Спокойно бе, хора!...

Бъдете готови!...

Ще дойдат Поповете,

ще ви попеят...

А в Рая ще имате време

да поживеете...

Спете спокойно! -

Блажени са всички заспали!...

Накрая ви чакат Гробарите -

със здравите

черни ръце...

 

Само не зная -

Гробарите кой ли ще погребе?...

 

Марин Тачков

25 август 2011 г.

 

© Марин Тачков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??