СПОКОЙСТВИЕ И ЗДРАВА ХРАНА
Тато наш – той с железния юмрук
има много тежък махмурлук,
старата дама е в деменция,
а чичо Сам – в абстиненция…
Оставени сме сам-самички
като мокри котета и птички,
съхнат тук и белите брезички,
като натирени в пустинята козички…
Кротички овчици сме смирени,
по панелки сиви подредени,
с втора ръка дрешки подарени
и с лучена чорбица умиротворени…
Демократична дъвка още джвакаме,
но отдавна никого не чакаме –
не лаем, не се гневим, не мякаме
и киселото зеленце претакаме…
Купуваме си соеви саламчета,
скътахме по няколко бурканчета,
пържим праз със мас в тиганчета
и стягаме коремните коланчета…
На всичко вече сме съгласни,
мълчим във времената тъмни и неясни,
крием се от същества опасни,
че са страшни седмиците страстни…
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.