Dec 15, 2009, 1:24 PM

Спомени 

  Poetry » Other
714 0 0

   Спомени

 

 

Загубих се сред спомените,
толкова много - и всичките мои.
Добре, че ме огрява свещта
на надеждите ми - огромни.

Вървя и аз към Истината,
зовяща дори грешника последен...
Но витаят и се губят мислите
за нещата, минали с времето.

Кървяща рана и лик на момиче
отнякъде изникват - наведнъж;
едно дете зачена се, роди се...
едвам разминало се със смъртта.

Целувка страстна и воят ужасен
на вятър - пак заедно вън, във нощта.
Последно "Сбогом" и отговор яден
заедно замират. В тишина.

Безкрайните стълби на много етажи,
в които студът се е сгушил,
тичат към моята стая...
... аз ги чакам омаян...

***

Ах, колко спомени,
толкова спомени,
полуживи,
полуизронени,
толкова чакани,
толкова гонени...

© Димитър Делийски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??