Apr 30, 2008, 12:48 PM

Среднощен размисъл 

  Poetry
651 0 12
Тази вечер пак няма луна,
пак звездите зад облак са скрити
и лишени от лъч светлина,
тихо взират се в мрака очите.

Бавно стеле се синя мъгла,
с вик безмълвен обгръща душите,
зад угаснали, неми стъкла
колко тайни надежди са скрити!

Колко призрачни сенки пълзят
и проникват в човешките мисли,
колко хора тревожни не спят
и си спомнят заблуди и истини...

В синкав мрак е потънал града,
натежал от съдби и въпроси,
но красива е пак вечерта,
светлина ако в себе си носиш,

ако виждаш и в мрака лъчи,
ако води те пулса ти верен...
Който има в душата очи,
той звезди и луна ще намери!

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??