May 21, 2019, 2:06 PM

Среднощна елегия 

  Poetry
197 2 5

И аз, като всички, полека старея -

на мене годините също тежат.

Отколе на тази земя си вирея

и моите спомени тук ще лежат.

Направих до днеска каквото съм искал

и дадох каквото до днеска можах.

За благата служба не съм се натискал.

На чуждата слава дори не лежах.

Прекъснал съм връзка с другари по служба.

На никой за нищо не съм му длъжник.

Със моята съвест съм винаги в дружба,

не съм и познат, като долен мръсник.

Животът ми вече минава в квартала

и брóя си дните от ден подир ден.

Че някаква тъжност във мен е настала -

животът ми не е добре подреден.

 

Остана ми само едната утеха,

че расна със дума, със рима и стих.

Духът поетичен не ми го отнеха,

за другото вече отдавна платих...

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??