Feb 15, 2018, 11:53 AM

Среднощно 

  Poetry » Love
335 1 1

Не е честно да ме храниш с надежда,
когато над деня се стеле нощта.
И не, не това ми съдбата отрежда,
да изживявам лъжа след лъжа.

 

Не си мисли, че щом нощем заспя
не се събуждам облян във сълзи,
как в  кошмар се превръща съня,
и как всичко това ми тежи.

 

Много неща искам да кажа, а ми е тежко
да прочитам същите думи "до после, любов"
 да обещавам всеки път все по-горещо
"утре отново те чакам, ще съм готов".

 

Не мисля, че някога с моите очи
ще те видя да се усмихваш пред мен.
Всяка капка надежда се разтопи –
не ще настъпи този тъй чакан ден.

 

Така че спи в своите сънища сладки,
моя малка, прекрасна, луна.
Терзан от мъчения, среднощни и кратки,
ще изкарам някак до сутринта.

© Joakim from the grave All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поне веднъж ми се искаше да не са толкова истински, обаче това е положението.
Random works
: ??:??