Вървях към бяла сграда
под сиво, ледено небе
със черни птици
и се молех
на слънцето да стопли
застиналия, мъртъв свят
във бяло.
И слънцето изпрати теб.
Ти стъпи тихо на леда
и светли пръски
разсипа тишината.
А аз докоснах с поглед
твоето лице
и то засвети с моя огън.
И си тръгнах.
Дори не се обърнах.
Защото знаех,
че ще виеш лудо, ще се мяташ,
света дори ще преобърнеш,
но ще ме намериш.
Защото няма лек
за болния
от светлина.
26.04.1995
© Мария Димитрова All rights reserved.