Apr 2, 2017, 9:44 PM

Среща с поет /Празник на детската книга/ 

  Poetry » For kids
512 0 5

Децата се радват, вълнуват,
че детските книги празнуват.
Очите, лицата им светят -
че днес им гостува поетът...

 

С любезни слова госпожата
посреща твореца приятен.
Със стихове той се представя.
Душата си топло раздава...

 

А умни деца, свежолики,
го питат: "Как раждат се книги?"...
"Къде?"... "Колко?"... "Трудно?"... "Кога ли?"...
Творбите дали преживял е...

 

И празничен дух, светлочуден,
сияе... Животът е буден!...
А гостът стои пред въпроса:
дали е пристигнал от Космоса...

 

Марин Тачков
"Светлей, Училище", 2016 г.

© Марин Тачков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??