Среща в Есента...
на Еми...
Във есенната нощ опожарена
от огъня на падащите листи,
ще дойда аз със бяла хризантема,
но с летните във същността си мисли...
А ти ела във лятната си рокля-
любимата ми, с цвят на старо злато
и аз ще те прегърна, ще те стопля,
и ще си върнем миналото лято...
... Вълшебните цигулки на щурците
ще свирят в мрака нежна серенада
и ще танцуват с Вечността звездите,
изгаряйки да светят като падат.
И твоя поглед пак ще ме омайва,
ще ме възбужда младото ти тяло,
а в него е божествената тайна-
известната на Бог, (но и на Дявола!)-
как Времето да може да се връща,
но само с най-приятните моменти...
(Което е реална Вечност всъщност
и на Безсмъртието е еквивалентно!...)
А Вятърът, косата ти разрошил
щом влезе и в разкошната ти пазва-
сам влюбен, за гърдите ти разкошни
той векове легенди ще разказва...
... А между нас единствено звездата,
която пада ще е като струна
и във мига, щом догори следата,
отново в тъмното ще те целувам...
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.