Във вторник
исках да танцувам
сряда е ден за целуване
по средата на мисълта
и в края на действието
от началото до средата
отново остава продължение
за четвъртък
залагам рисково
мизата си струва
заличавам колебанията
проверявам
не питам
целувам монополно
със заявка за петък
петък е задължителен
преход към събота
нанасям флуиди
в основата на миглите
и изпъвам околоочните
сбръчквания
не пренебрежително
целувачно
преливам в събота
измервам причините
следствията
и относителността
напълно свободно
за дълги целувки
пронизващи
лековерно неделя
в безтегловност
зареяна и необяснима
подготвена за внезапни
изненади на монотонни
целувни препятствия
и отскоци
в понеделник
на делови скучаещи
проформи подписани
с неадекватни допири
от свити устни
и изцъклени погледи
към вторник
когато отново
няма да танцувам
но ще целувам
защото идва сряда
сряда е ден за целуване...
© Misteria Vechna All rights reserved.