Всички пътища водят за някъде.
Ти, Сърце, избери си един –
даже гари и знаци да няма,
ние с теб ще оставим следи.
После някой по тях ще премине,
ще достигне до нов хоризонт
и през всички сезони, години,
в този път ще се ражда живот.
Поведи ме, Сърце. И бъди ми
най-добрият, най-точен компас.
Ако падна по пътя, вдигни ме.
Само с теб ще съм истинска аз.
© Елица Ангелова All rights reserved.
Б.