Oct 13, 2023, 11:36 AM

Стани, върви и полети... 

  Poetry
151 4 4

Стани, върви, Земята се върти.

Животът е за силните хлапета.

Отчаяните в мрачни дълбини,

далеч са от красивата планета.

 

За тях остават малките звезди.

Сред космоса изгаряща комета.

Безсмислено създадени мечти.

Поели път в измислена ракета.

 

Стани, върви, Земята се върти.

Отмерена е всяка твоя крачка.

Светът е със невиждащи очи

за него си поредната играчка.

 

Нехае той за теб, че те боли.

Смъртта е негова чистачка.

В забрава чезнат всички дни.

Мигът безмилостно ги смачка.

 

Стани, върви, Земята се върти.

По пътя ще остане прах от тебе.

Душата е измита с Божии сълзи

и преродена е във чистото небе.

 

Стани, върви и полети...

© Гедеон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??