Стара Англия
В черно оцветена
В парцали
Се влачи надолу
И няма значение че вали
Защото нищо не дрънчи в джобовете ми
Само някакво пукане като от грамофонна плоча
Или огън
Топло е
А е студено
Минават някакви облечени
В черно оцветени
В парцали
Хвърлят по някой друг поглед
Някои хвърлят по някоя измачкана банкнота
Някои се хвърлят от моста
На мен ми е все едно
Аз не съм художник
Вече
Не съм и рисувач
Питаш ме какъв съм
Но на мен не ми се говори
* * *
Стара Англия
Ми се усмихва
Няма много оборот тази вечер
А и на мен ми е все едно
И двамата ще се приберем в дупките си
Така или иначе
И на двамата ще ни е влажно
Аз нямам какво да рисувам
Защото дните ми са еднакви
С нощите ми
Оцветени са в черно
В парцали
Поне така си ги спомням
20 април 2011
© Десислав Илиев All rights reserved.