Jan 5, 2022, 1:37 PM

Стара душа 

  Poetry
796 1 3

Тя беше една стара душа...

Парите изобщо не я блазнеха;

не съдеше по външността,

недостатъците на другите не я дразнеха.

 

Тя виждаше най-доброто у хората,

а за лошото си затваряше очите;

не робуваше на предразсъдъците,

сама се справяше, преглъщаше сълзите.

 

Узряла бе още от детска възраст,

често четеше класически романи;

обожаваше да си измисля и да пише

- изписала е цели фермани.

 

Виждаше красотата в малките неща,

не се интересуваше от модата;

искрено вярваше в човечността

- такава й беше природата.

 

Тя беше стара душа,

а хората грабеха от нея с пълни шепи;

и всичко даваше им тя,

но за добрината й останаха слепи.

 

Тя беше една стара душа...

Да я опознаеш истински бе цяло бреме.

И никой никога така и не я опозна.

Старите души не са на мода в днешно време...

© Татяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??