Oct 12, 2024, 11:24 PM

Старомодност 

  Poetry » Civilian
117 5 5

Старомодна съм. Книги чета, отпечатани

със мастило на тънка хартия,

и хартиени вестници, малко останали

във кварталната книжна сергия.

 

Старомодна съм. Още си пазя винилите,

грамофонът макар че не свири.

Пиша с молив писма и ги пъхам в бутилките

от изпити по плажове бири.

 

Старомодна съм. Снимки нареждам в албумите

със олющени вече корици.

Връзвам още на старите орехи люлките

и наплитам от вълна терлици.

 

Старомодна съм. Късам листа от лайкучките,

за да видя дали ме обичаш.

И на сача от глина приготвям най-вкусните

палачинки със сладко от вишни.

 

Старомодна съм. Боса вървя по поляните,

тананикам си песните птичи.

Днес модерно е дните да са дигитални.

Старомодно е да са първични.

© Диана Фъртунова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??