Jan 23, 2016, 7:33 PM

Старото Отново 

  Poetry
270 0 0

Нюланд пак се появи

и Слугинажът пак се прояви,

той е винаги на пост,

щом похлопа босът като „гост”.

 

Юздите пак брутално ще се дърпат,

камшикът пак с усмивка ще плющи,

човекът се озърта гладен и опърпан,

а казионът с нови залпове трещи!

 

Изтърканата режисура

като продънено кресло,

предлага гнусните кусури

за своите реки от мед и от масло.

 

Пак се вихри гледания филм,

пак се точи тая клоунада,

все във същия дебилен стил,

да превъзнася погребалната фасада.

 

Всичко живо пука се от

спуснатия студ,

хлипа с примката народ

през мрачните години,

който я посочи обявяват го за луд,

хлипащи, опасно луди

и навяващата мраз машина!

 

гр. София, 19. 01. 2016г.

© Димитър Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??