Oct 23, 2016, 5:23 PM

Стая 

  Poetry » Landscape, White poetry, Other
552 0 0

 

Нощта е тъмна.

В стаята една свещ гори.

Няма спомени в нея,

които да задържиш.

Времето открадна ги отдавна,

нямаш дълг към нея,

който с душа да заплатиш.

 

Нощта е дълга.

Мракът и нея обгърна;

няма за какво да тъжиш.

Стаята отдавна в мемоар

се превърна, а

някога бе твой покой.

Сега е празно кътче,

нямо, скрито от света.

Преди го наричаше свое,

сега е сàмо помещение,

оставено в прахта.

 

Нощта е дълга.

Отвън кукумявка тъжно пее

и воплите далечни

 вятърът ще отвее.

 

А стаята няма да се промени.

Прах и спомени оставени са отдавна там.

На кого му е притрябвала?

Мракът е единственият и гост.

 

Нощта е дълга.

Ще остане стаята все така –

изоставена, покрита със спомени.

Някога гости имаше,

сега няма ги и тях.

 

Отдавна ги няма от света,

няма кого да чака.

Остана в тъмното сама –

една стая и картина

на стената нарисувана.

 

© Нина Чалъкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??