Aug 28, 2009, 1:36 AM

Стихии и сезони 

  Poetry » Other
1093 0 5

Слънцето танцува  танго със есента,

с вплетени ръце неверни, милостиви,

в измамно злато обгръща ги страстта

и изглеждат тьй по цигански щастливи.

 

Лятото докосва с бриза си любовен,

вихрят се стихии, завъртат листи,

есента убива морския му спомен,

а целуне ли го, смразява топли мисли.

 

Лятото все още се целува страстно,

гони с поглед чайките - кресливи птици,

но на циганката-есен е подвластно,

щом погледне го с дъждовните зеници.

 

 

© ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??