Ей, заглавие пак щуро,
а ми липсва съдържание...
Чеша своите... потури...
и започвам със старание!
Мозъкът е таралеж
понякога... от силикон...
Тоест, само вид пълнеж,
като обвивка на бонбон...
Логиката на логика
често е без гарнитура...
Иска лозето мотика,
а жените... мъж с култура...
Интелекта е шармантност
и гради цивилизация!
Доставя щастие оралност
с творческа импровизация...
Не трябва да сме по калъп -
тоест, да сме уникални!
Всеки по свой начин тъп
в профилите виртуални...
Да, по дрехите приемат,
а оценката... на голо!...
Винаги ни чука шефа
без значение на пола...
А дали ни е приятно?
Чул ли си такОф въпрос?...
Лапай шнорхела обратно
и не се прави на прос!...
Животът ни е чалготека
и сме потънали... в салфетки -
Е, верно, ползвани, но нека,
щом лижем чуждите подметки!...
Герои сме във анимация,
но не от филмчета на Дисни!
Подложени сме на кастрация -
отрязване на всички мисли...
И се строяваме в редици
във плен на стадния инстинкт.
Любовно галят ни камшици,
герои сме... на Стивън Кинг...
Разсмива всички клоун мил
живеещ в нашата канализация,
децата пази педофил,
и ни лекуват... с радиация...
А колко много е добро
менюто ни от магазина -
Нитрати, Е-та, ГМО,
и катафалката... е лимузина...
Какво ни е? Тъй сме рахат -
превърнахме се във кореми!...
Не гледаме кой е отзад,
дупЕто всичко ще поеме...
А психиатър-канибал
сега ми слага диагноза
дали нормално съм мръднал -
Каква е вашата прогноза?...
*****
Това е! Мисията - успешна?
Заглавието... роди поема...
Идейно, уж, е тъжно-смешна,
но критиката ще приема!
05.03.2019.
Георги Камено
© Георги Каменов All rights reserved.