Feb 18, 2021, 7:33 AM

Стихотворение за едно глухарче 

  Poetry
838 0 2

Ако твоето другарче
някой ден те нагруби,
помислѝ си за глухарче
и с любов го прегърнѝ.

Боят нищо не решава.
Той довежда до сълзи
и изобщо не сплотява,
а приятели дели.

Не изказвай лоши думи,
а създавай добрини.
Не заплащай чужди суми
от провали и вини.

Ако твоето другарче
се изгуби – помогнѝ.
Всички ние сме глухарче
и любов ще ни спаси.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??