Nov 26, 2023, 2:07 PM

Стихотворни фрагменти 

  Poetry
114 0 0

I. Красотата – видимостта

на Бога.

 

II. Висша победа:

Съвършената пълнота –

да „побереш“ в себе си Бога!

 

III. „Аз – концентрацията“:

пътен знак към Всеобщността.

 

IV. Падеж на Времето (онагледен):

От стогодишния орех – лупинг

на птици – черно опако на трилистия –

в низхождащ въртеж

                        по стъпалата на клоните.

 

V. Граматическа категория на индивидиума:

                                                                      Единствено лице

                                                                      в единствено число.

 

VI. Плюсът единствен на Деменцията –

абсолютния

                     автоконсенсус.

 

VII. Потребителските габарити:

безкрайна разтегателна маса.

 

VIII. „Мета“ – метафора: Сълзите на непукист

                                    - изпикаване през окото.

 

 

IX. Философски белязан:

                                         Гледа на Смъртта

като на любовна съблазън.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??