Dec 5, 2020, 4:16 PM

СТРАХ 

  Poetry » Phylosophy
327 2 0

 

Страхът от неизвестното ни плаши,
блокира всяка благородна мисъл,
сковава тежко сетивата наши,
лишавайки живота ни от смисъл.

 

Страхът е мощно пропагандно средство
в ръцете на престъпни единици,
от миналото наше е наследство,
владее "преклонените главици".

 

Страхът, за обществото ни е бреме.
Уплашените хора са нещастни
и винаги минава доста време,
преди нещата да им станат ясни.

 

А дотогава, в плен на страховете,
все вярват те на всякакви заблуди.
За бога, хора, малко помислете
и нека разумът да се събуди!

 

Николай Димов

© Николай Димов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??