Sep 5, 2008, 8:25 AM

Страх 

  Poetry
438 0 2

                                                                                “The world is a vampire”

                                                                                 Smashing Pumpkins

                                                                                 “Bullet with butterfly wings”


Открехната врата съзирам, а зад нея – мрак; 

не се решавам да пристъпя.

Стоя аз там, скован от суеверен страх,

застинал в ледена прегръдка.

Аз виждам тебеширени лица,

танцуващи из мрака

и чувам крясъци, смразяващи плътта –

но въпреки страха

стоя и чакам.

Изопнати са мойте сетива,

усещам и най-лекото движение.

Като магнит ми действа черната врата,

привлечен съм от нейното лъчение.

Размърдвам се и правя крачка аз напред -

съзнанието, разумът крещят във паника,

но въпреки това не мога да се вслушам в този зов -

не контролирам вече своите решения.

Аз влизам в стая,

цялата изпълнена със мрак и студ.

Разбирам грешката си, но не мога нищо да направя.

Не знам къде съм, кой със мен е тук,

но осъзнавам с ужас -

вече изход няма.

Усещам, че към мен се носи нещо.

Съзирам мрачен силует.

Изпито и мъртвешки бледо,

в усмивка грее странното лице.

Незнайна сила дърпа погледа ми в него.

Поглеждам във дълбоките очи.

И в миг изчезват всичките съмнения,

пред мен то сякаш се преобрази.

Сега вече лицето е щастливо.

В усмивката му има топлина.

Създанието приближава се към мен

и ми предлага лек против смъртта.

Нов поглед, след което просто кимвам.

Повдигам своята глава.

Очи притварям и зачаквам –

създанието ми се впива във врата.

 

© Иван Проданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??