Dec 19, 2009, 12:09 PM

Страшна приказка 

  Poetry » For kids
841 0 15

Далече нейде в къща с крачета

живее ужасна триглава ламя.

С огромен търбух е и едва крета

със своите триста кила.

 

Дърветата хрупа сякаш солети

и пие качета с вода.

Радвай се ти, че нямаш късмета

да я срещнеш в тая гора.

 

С опашка замахва и чупи скалите,

когато преяла е тя.

От ужас бягат даже орлите

високо в стръмната планина.

 

И Бабата Яга се плаши от нея -

ревът ù страхотен прилича на гръм.

Да бяга с метлата даже не смее,

ламята убола се беше на трън.

 

И дъх си поела, отвори устата

всяка от трите ужасни глави.

Огън забълва, запали гората,

всяко животно набързо се скри.

 

Търси се някой веднага да каже

къде да намерят неземен юнак.

Петата ранена с мехлем да намаже,

та звярът ужасен да млъкне там пак.

 

Приятелче мое, ела да помогнеш,

аз зная, юначе смело си ти.

С ръчички ламята ти да прегърнеш

и тя спокойна там ще заспи!

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??