Jul 3, 2023, 12:19 AM

Струваше ли си да се пожертваш, Господи? 

  Poetry » Civilian
271 0 0

Струваше ли си, Господи

 

Струваше ли си

да се пожертваш, Отче

Адама от смърт да спасиш,

по бащински нежно

 да го възлюбиш –

грехът непростим да простиш?

 

Какво ли ти струва

да гледаш  днес, Боже

отгоре със гняв и тъга,

как тънат в охолство,

но в бедност духовна

любимите твои чеда?

 

На кол как побиват

земята си клета,

светците разпъват на кръст,

как още човека

след двадесет века

мирише на смърт и на пръст!

                           

© Ваня Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??