May 18, 2011, 10:32 PM

Студена нощ 

  Poetry » Phylosophy
587 0 3

Студена нощ


 

 

Студът се процежда в нощта в разгара

на стария неин маскарад

а раните ти като  въглен прогарят

със злоба сърцето ти пак

 


Изкусно банално и даже типично

 танцуват те – сенки в нощта

Но ти не забравя напук  иронично

предал бе ти любовта


 

Потръпваш бленуваш сънят се процежда

за нов изгрев в новия свят

Нощта веч приключва и изгрев поглежда

Над синия див необят

 

 

Усещаш лъчите и спираш дъха си

денят е о толкова млад

Премисляш и пак преустройваш света си

и пиеш горещ шоколад

© Васил Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??