Дочувам стъпките ù плахи,
разтворила е чудната врата,
пристъпва с ефирни знаци,
разпръсква много светлина.
Тя идва с полъха на вятър южен
и съживява зажаднялата земя,
и всеки кълн с нежност е събуден,
да се разтвори с чудна красота.
И пеят птиците с поглед влюбен,
по двойки в тръпнещите дървеса,
и новият живот струи тъй чуден,
навред са звуците на пролетта.
© Сеси All rights reserved.