Суетата обича всички хора
и не подминава ни един,
тя пълзи през тях и няма умора -
спохожда всяка госпожа и господин.
Тя обича да я хвалят,
гордее се, когато я почитат,
с нежни думи да я галят,
пред всичко да я предпочитат.
Но всичко е една измама
- Тя е просто един порок!
Обхванала е не един и двама.
И е вечна - няма срок.
© Татяна All rights reserved.