Feb 4, 2018, 11:20 AM

Супернова 

  Poetry » Love
342 4 1

Преплетените пътища потъват

в най-тъмната, безжалостна мъгла.
Душата ми е впримчена във тръни,
пораснали от болка и от страх.

 

И в този миг, когато става черно,
посоките изчезват като вик,
надеждата остава ми последно
във спомена за твоя нежен лик.

 

А всичко друго в мен се сгромолясва,
светилища на стари богове, 
стопяват се безименните царства, 
и няма вече стъпчица напред.

 

Последен дъх, преди да свърши всичко,
към тебе е отправен, сетен зов. 
Разпръсвам се сега на песъчинки, 
дано се видим в другия живот. 
 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??