Aug 18, 2011, 12:15 PM

Сурови семена да не ядете 

  Poetry » Humour
723 0 8

 

 

Веднъж

в Кратунци бяхме на раздумка,

и съм погълнал семка от кратунка.

 

И тя във джобче

на стомаха ми е спряла

и там покълнала, и там растяла,

и - след известно време - разцъфтяла,

а след цъфтежа вързала и плод.

 

Какво не става в тоя наш живот!

 

Бе аз усещам – нещо ми тежи.

И сякаш под сърцето ми лежи.

 

А джипито, жена, корема ми опипа,

и нещо твърдичко като напипа,

ми каза:

 

- Предполагам, че е рак.

Но ще те пратя на изследване все пак ...

 

А томографът,

като ме прегледа,

ми казва:

 

- Бременна сте. Откога?

Или това за вас е новина?

 

- Как ще съм бременна,

като съм мъж! Не съм жена!

 

- Да, виждам че сте малко некрасива,

а и брадичката ви ви отива,

но трябва да ви видя и на голо –

смъкнете панталоните до долу!

 

Да, мъж сте.

Но какво ще е това???

Личи си, че е бебешка глава.

А и че е момченце си е ясно –

“опашчицата му” личи прекрасно.

 

Да го прослушаме …!

Не чувам тон!!!

Ужасно, сигурно е мъртъв плод -  

заплаха и за вашия живот!

 

И нямаме

секунда за отлагане –

тук трябва със смъртта да се надбягваме!

 

И във хирургията ме внедриха,

приспаха ме,

корема ми разкриха

и “туморът ми” беше отстранен.

Тъй случката завърши с хепиенд.

 

От нея

таз поука си вземете:

сурови семена да не ядете!

 

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви много че сте прочели и коментирали!Много се радвам, ако сте се и посмели. За мене това е едно, както Лили Чолакова правилно го е определила, "стихче за отмора". Но и аз съм си много доволен от хрумката - за растежа и цъфтежа на кратунката в стомаха е като Барон Мюнхаузен да го е разказал.
  • Ей,Ангаре,така не се бях смял от много отдавна
    Страшно е .
  • С усмивки! Благодаря за здравословната беседа!
  • Поучително и много ми хареса! Поздрав!
  • Е тук вече зациклих
    Но и аз като Джейни,ще внимавам
    Страшно нещо било това семката
  • Много е готино, различен си Поздрав.
  • Аха, ще внимаваме значи
    Как ги пишеш едни, Ангар!
Random works
: ??:??