May 28, 2006, 9:51 AM

Свечерява се 

  Poetry
745 0 6
Свечерява се.
Фаровете светват,
Клаксоните стряскат.
Омърлушени,
Изморени,
Нечуващи,
едва виждащи,
едва ходещи всякакви,
чакат зелено човече.

И аз чакам зелени човечета.
Чакам ги откакто се помня.
Така и не дойдоха истинските.
Тези не са приятели на земляните.
Тези проклети човечета са врагове.

Сред фарове,
човечета,
сред потъмнели хора,
и сред клаксони,
Една мисъл само ме радва,-
Свечерява се.

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??