СВЕЩ
От мен не става восък за горене,
но ме използват за църковни свещи.
Хората ме палят за дарение,
а това не е за моите плещи.
Изгарям - от мене блика пламък
от змийския език на всеки грях.
За бедните съм станал клисав залък.
Безбожните ли? С мен си правят смях.
Нали ви казвам, не съм восък за горене.
От този дим на всички в очите ще кадя.
Едва ли ще изваят статуя от мене.
… Защо от восък да се преродя?
© Мимо Николов All rights reserved.
Стиха е страхотен!