Dec 15, 2009, 12:49 PM

Светица и Грешница 

  Poetry
1816 0 9

Понякога аз искам да съм птица,
да поря небосвода с волен полет.
А после като майчица орлица,
съня ти да закрилям от тревога.

 

Понякога за тебе съм светица -
със ангелски крила и ореол.
Но грешница съм с образ на девица,
не искам да те заблуждавам.

 

Понякога съм като бистър ручей -
примамващ и прикоткващ с чистота.
А после като ураган помитам -
илюзия - надежда - и мечта.

 

Понякога съм много многолика.
Безпътна! Праведна! И силна!
Но в здраво стисната ръка,
аз нося страх и много топлина.

 

Понякога...
Защото съм жена!

© Веселка Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??