May 5, 2007, 8:43 PM

Светлина гореща в мрака 

  Poetry
607 0 3

В камината дървата се топят
със пукот крехък и рисуват пеперуди
със огнени сърца - различен свят.
А ние с тебе - двамата сме луди.

Очите ти са две огледала,
а блясъкът им- чист кристал планински.
В тях отразена моята душа
изглежда някак диво сатанинска.

С върха на пръстите си докосни
лицето, устните, плътта на раменете.
Тя тръпне и от страст по теб гори.
Прогаря в ризата отвор сърцето.

Две сенки по стените - сплетен вик
на щур екстаз, на споделена крехка нежност.
Единствен, само наш, съдбовен миг,
във който с теб се сливам неизбежно.

И неизбежно всичко мое в мен
заменя се със всичко твое и стопява
умората от делничния ден.
Любов такава всичко озарява.

© Аризема All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??