Mar 3, 2024, 7:02 AM  

Светлинка в бутилка 

  Poetry » Phylosophy
248 4 18

Виждах само светлата страна

и поемах светлата посока.

Светех ти в среднощната тъма,

гонех мрачината най-дълбока.

 

На фенерчето ми се присмя

и затвори ми духá в бутилка.

От умрял дочакаш ли писма,

послеписът лепне от мътилка.

 

- Плувай, - каза с драска сухота -

накъдето хрумне на вълната.

- Провери си автентичността.-

и разля усмивка лековата.

 

Светя и през тъмното стъкло,

знае който вчера ме намери.

А сълзата в светлото око

ми е обица против химери.

 

 

 

© СК All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??