Jun 21, 2007, 10:05 AM

Светове 

  Poetry
603 0 13

Светове

 

Ооо, знам аз

от какво лепят миглите сутрин,

когато слънчев лъч ги целува

или е хладно мъгливото утро.

 

От прашеца,

който  меките дипли от сладост

разсипват, когато ги дръпнем

с изтръпнали пръсти.

 

От завесата,

която разделя двата живота.

Два или повече? И всичките истински!

Защото сме целите в тях.

 

И този прашец

омагьосва очите ни. За дълго

остава по миглите, да напомня

къде сме били и кога.

 

Да се връщаме.

Много пъти. Да търсим неистово

неизживяното, оставено там

за досбъдване...

 

Чак след време

обрасват пътеките с мъх,

а ние сме другаде

и отново сме търсещи...

© Доли All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??