Светулка
Светулко малка, мъничка добра,
защо сама летиш в нощта?
Раздаваш ли закъсняла светлина
на хората различни?
Кажи ми, волна ти като летиш,
срещаш ли обич озарена?
Или те вземат в ръце,
за да им светиш.
Търсиш ли да видиш,
да срещнеш любовта,
а тя да ти се радва,
че те има на света?
© Мария All rights reserved.