Светулка малка
Една светулка малка
тича, бяга в нощта.
Носи светлина като утеха,
като бяла тишина.
С нея и вечерта пътува
лека, свободна като ден.
Тя, светулката тъй малка,
тръгва в нощта с мен.
Лекокрила и щастлива,
нежна, мъничка една,
аз тичам да я хвана
да ми свети в нощта.
© Мария All rights reserved.