Mar 23, 2019, 6:17 PM

Свобода 3 

  Poetry
407 0 0

 

Свободата е думичка такава

Довеждаща на някой слава

На други желания , копнежи

И много видове надежди.

 

А щом избухне всички я прославят

Желаят я и искат , без да знаят

Че редом с нея има и неволи

И хиляди, безполезни думи голи.

 

Показвайки ни, какви ще станем

И че  вече трябва да престанем

Да искаме, да спрем да си мечтаем

И трябва други пътища да си чертаем.

 

Да спрем, да искаме да мислим

И нейде из простора да хвърчим

Защото  истината е  капризна

И гледаме я винаги през тяхна  призма.

 

Но всичко свърши господа,  управници

И ний равнихме веч житейските си равници

А призмата отдавна се пропука, жалко

И вижда се през дупката и малко.

 

Историята се провря през нея

А с нея и една идея

Да грабнем пак на Левски идеяла,

И бога ми , че време е да мислим  вече за раздяла.

 

 

 

Христо Христов

© Hristo Hristov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??