Apr 20, 2007, 1:31 AM  

Сводник 

  Poetry
499 0 3

 

Живота, е безумна патардия,

кой, както може, се оправя -

един, е дявол, друг пък, е месия,

а трети, като папагал повтаря.

 

Не ми е работа, да съдя обществото,

под съд да бъда, също не желая -

от мъничък, объркан съм в тестото,

но, съм доволен и живота си не жаля.

 

Да бъдеш жив, е истинско изкуство.

Но, да съм точен (както се полага),

то, бих добавил -

трябва шесто чувство,

за ориентация

и твърда тяга.

 

Естествено, играта е такава,

че всяко мъничко дете, я знае -

дете ли си,

играта забавлява

в живота туй, обаче,

не съвсем така е.

 

Играч ли си -

играеш и печелиш.

Печалбата в пари се изразява

и мръсни да са те,

ще ги изпереш -

изпраните пари,

пък, носят слава.

 

А славата, повлича власт голяма.

Властта, вратички всякакви отваря -

пикантна случка с неизвестна дама

и можеш да си "лафиш, даже с царя".

 

Затуй, играя не на слука -

капани тънки, всякакви поставям

и те ми носят радост и сполука...

Ловец съм и с лова, се забавлявам.

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • проституция,наркотици,политика...Да очакваме скоро нещо за малцинствата и бедността?
  • Хубаво е Бостанджиев, хубаво е !
  • а падналите ангели къде са...
    в играта "на месо" и на пари?
    Крилата им кървят във мерцедеси -
    в смирението им кръста ти стърчи.
    ------------
    *(имала съм предвид лирическият г.)
    ------------
    добър стих.
Random works
: ??:??