Mar 15, 2023, 12:45 PM

Свят без Поети 

  Poetry
538 2 2

СВЯТ БЕЗ ПОЕТИ

.

.. в дълбоките недра на Вечността, съм сигурен, цари голяма скука –

там няма нито книги да чета, ни изворче в съня ми ще бълбука,

там сенките на скъпия ти род край теб ще отминават – непознати,

и през Вселени без таван и под за спомен кой два стиха ще ти прати,

там няма twitter, няма и facebook, там няма никой да те заприкаже,

 

ще си отминал реактивен звук в бездънни Галактически миражи,

кого ли да попиташ как си, брат? – и сетне да му сипеш халба бира,

там твоите девойчици мълчат, от теб отнесли спомен из Всемира,

там ангели, развихрили криле, в безмълвията твои ще си гукат,

не си отивай, моля те, братле? – свят без поети си е жива скука.

 

15 март 2023 г.

гр. София, 9, 05 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??