Защо ли хората са тъй жестоки?
Защо във рамки искат да поставят?
Защо не може да е равен всеки?
Защо "различните" ги злепоставят?
Какъв е смисълът на всичко тук?
Какъв е нашия живот - безличност?
Какви ще бъдем, ако от калъп
изляти всички сме, без идентичност?
Не, не богохулствам, извинете,
разгарям огън, сама се изпепелявам.
Благодарна съм на Бог, простете,
в графа "различни" съм и там оставам.
30.05.2006г / 20.06.2007г
© Анета Саманлиева All rights reserved.