Apr 26, 2007, 1:34 PM

Сянка 

  Poetry
379 0 1
            Сянка 

Ще ме търсиш ти някога
 без посока, без път,
 ще питаш и времето
 къде почива мигът.
 И после ще гледаш
 до болка деня,
 парчета ще късаш
 от тъмнината в нощта.
 И после ще стигнеш
 до мястото, където ще видиш
 моята сянка как си почива,
 изтерзана, без мисъл, но с усмивка жива.
 И ще попиташ тогава -
 Къде е Той ?
 Сянката ще ти каже -
 Отиде в забрава
 и намери покой.
 Ще се обърнеш ти тихо
 и ще тръгнеш пак, знам.
 И ще тръгне със тебе сянката моя,
 защото била е винаги... твоя.
 26.04.2007  12:57

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Нямам думи...
    Много е красиво!!!
Random works
: ??:??